1972-1975 - 45 jaar getrouwd

Reindert en Els 1975-2020
Title
Ga naar de inhoud
Ontmoeting 1972

Wij hebben elkaar ontmoet bij de Hema in Rotterdam en op de verjaardag van mijn zus bij ons thuis.
Al deze ontmoetingen liepen zeer stroef omdat mijn huidige vrouw(Els) nog verkering had en zij mij in eerste instantie helemaal niet zag zitten, ik zat in deze tijd voor mijn nummer in militairedienst in Den Bosch op de Isabella kazerne(zie foto hiernaast).
Tot mijn stomme verbazing stond zij ineens toen ik weekend verlof had te wachten bij de trein in Rotterdam en wilde ook nog verkering met mij, wat later bleek om haar ex-verkering jaloers te maken, maar ik kon mij geluk niet op, want ik was wel al die tijd al verliefd op haar.

Gelukkig zag zij mij na verloop van de tijd toch wel zitten, maar ik zat in militairedienst en moest nog 16 maanden mijn land dienen, dus moesten wij elkaar meestal 1 week missen, maar heel dikwijls ook wel een maand als ik op oefening moest naar Duitsland, dus gingen wij elkaar brieven schijven, want wij hadden nog geen whatsapp, internet en telefoneren was peperduur voor een arme soldaat, na de Isabella kazerne waar ik mijn opleiding kreeg, werd ik overgeplaatst naar de Generaal Spoorkazerne in Ermelo(zie foto hiernaast).

We zijn nog tijdens mij diensttijd verloofd op 25 december 1972 en dus werd steeds moeilijke om elke week afscheid te nemen voor een week of veel langer.
Mijn huidige vrouw en toenmalige verloofde woonde in Rotterdam op de Beukelsdijk(zie foto hieronder), met haar vader,moeder en 2 broers.
Werkgevers Rein

Na de kleuter en lagere school in Rotterdam, heb ik nog +/- 1 1/2 jaar op de ULO gezeten en ben met 14 jaar en 8 maanden begonnen met werken.

Mijn eerste werkgever was op de Zalmplaat bij supermarkt de Fuik, eerste jaar in een noodwinkel, daarna in winkelcentrum de Fuik op de zalmplaat, daar heb ik +/- 3 jaar gewerkt.

Mijn tweede werkgever was de matrassen en meubelfabriek Ubica uit Utrecht, ik werkte in het filiaal op Sluisjesdijk en daar kreeg ik ook een behoorlijk ongeluk door een gasontploffing, daar heb ik +/- 2 jaar gewerkt, waarvan ik zeker 7 a 8 maanden in het ziekenhuis heeft gelegen met brandwonden.

Mijn derde werkgever was de slijterij Staffhorst deze had 40 filiaalen en 2 in Rotterdam, waarvan 1 in de Borgesiusstraat(centrum Rotterdam) en de andere in de Krabbedijkestraat bij de Slinge in Rotterdam, tijdens deze tijd moest ik ook mijn diensttijd gaan vervullen(1972-1973) en toen ik terug kwam uit mijn diensttijd was deze failliet en ben ik gaan soliciteren.

Mijn vierde wergever was het NRC Handelsblad waar ik in december 1973 begon als chauffeur om de voorraad papier voor het administratieve computercentrum te voorzien.
Het ICT-bedrijf(informatie- en communicatietechnologie genoemd) waar ik voor werkte bestond uit 3 afdelingen, de drukkerij, technische automatisering en administratieve automatisering.
- Drukkerij  spreekt voor zichzelf kranten drukken(toen +/- 2 miljoen per dag)
- Technisch ter ondersteuning van het gehele drukprocess
- Administratief ter ondersteuning van alle adminstratieve afdelingen(o.a. Loon/Boekhoud administratie en het gehele logostieke gedeelte voor de buitendienst), dus het laden van vrachtauto's, treinen, vliegtuigen t/m het uitrijden van de krantenjongens.
Wij zijn in de +/- 40 jaar dat ik daar heb gewerkt door verschillende werkgevers overgenomen, zoals De dagbladunie, Elservier, PCM, Pink Roccade en tenslotte KPN, waar uiteindelijk werd ontslagen omdat het werk werd uitbesteedt naar India, dat was goedkoper,
Mijn loopbaan begon dus als chauffeur, werkvoorbereider, junior operator, operator, assistent shiftleader, shiftleader, manager mainframe computercentrum en toen dat werd opgeheven ben ik Technisch Specialist Dataopslag geworden bij KPN in Amsterdam en Apeldoorn.
En ben sinds december 2018 echt met pensioen.
Homepage Familie Linnenbank
               • Liefde is slechts een woord, totdat je iemand ontmoet die het betekenis geeft
               • Liefde is de moeilijkste puzzel die er is en bestaat toch maar uit 2 stukjes
               • Jij laat mijn hart lachen
Terug naar de inhoud