1975-1980 - 45 jaar getrouwd

Reindert en Els 1975-2020
Title
Ga naar de inhoud
1975-1980

Nadat we in 1972 verkering kregen, verloofd zijn in december 1972 en ik mijn diensttijd vervulde, werkte Els rustig door bij de Hema, zij werkte op de afdeling Lingerie-Nachtkleding waar mevr. de Groot haar cheffin was, en ik ging na mijn diensttijd werken bij het NRC Handelsblad op de ICT afdeling(dit omdat de firma slijterij Staffhorst waar ik werkte voor mijn diensttijd failled was gegaan), ook kregen wij in oktober 1974 ons eerste huis in de Grote Beerstraat 42d in Spijkenisse.
Daar hebben wij met veel plezier gewoond in ons knusse, maar o zo gezellig huisje, een huiskamer, douche met lavet(een soort zitbad), slaapkamer voor ons en een klein slaapkamertje, waar later ons eerste kind in kwam te liggen.
De keuken was ook niet groot met natuurlijk een aanrecht met keukenkastjes en een grote boiler met 50 liter heet water, deze werd in de nacht automatisch opgewarmd en overdag kon je de knop omdraaien en dan was de boiler na 2 uur klaar voor gebruik.
Het was op 4 hoog dus was het behoorlijk klimmen naar boven met de boodschappen, we hadden ook nog een kelderbox voor onze fietsen.
Wat leuk was in de Grote Beerstraat dat er elk weekend een soort srv wagen kwam, maar dan als een snackbar, waar wij veelvuldig gebruik van hebben gemaakt.
Wij hebben +/- 5 jaar in de Grote Beerstraat gewoond, waar in 1978 onze dochter(Brenda) werd geboren en toen begonnen ze met de bouw van een nieuwe wijk De Hoek achter de sporthal Den Oert op de Hekelingseweg.
Dat was voor ons gelijk de kans om in te laten schrijven voor een eengezinswoning in de hoek en daar kregen wij +/- 1980 een huis toegewezen in de Uilenhoek 14.(zie map foto's)


1978

Enkele weken nadat Els afscheid had genomen van haar werk bij de Hema in Rotterdam op de Hoogstraat-Beurs werd op 27 september 1978 onze eerste dochter Brenda geboren, dat was nog in de Grote Beerstraat(zie Els op foto).

De volgende foto zie je Els in het baby kamertje van Brenda in de Grote Beerstraat

En dan op de volgende foto onze trots Brenda met de beer welke wij van de collega's(NRC Handelsblad) van Rein hadden gekregen.

De trotse ouders van Brenda

Homepage Familie Linnenbank
               • Liefde is slechts een woord, totdat je iemand ontmoet die het betekenis geeft
               • Liefde is de moeilijkste puzzel die er is en bestaat toch maar uit 2 stukjes
               • Jij laat mijn hart lachen
Terug naar de inhoud